Skifte tak Bergen?

Bergen Byggtjenester AS er ditt pålitelige tømrerfirma i Bergen og omegn, og vi spesialiserer oss på alt innen bygg og bolig, fra A til Å. I denne artikkelen vil vi gi deg informasjonen du trenger om å skifte tak i Bergen, inkludert taktekkere og et innblikk i pris for å skifte tak.

Send forespørsel

Skifte tak Bergen?

Bergen Byggtjenester AS er ditt pålitelige tømrerfirma i Bergen og omegn, og vi spesialiserer oss på alt innen bygg og bolig, fra A til Å. I denne artikkelen vil vi gi deg informasjonen du trenger om å skifte tak i Bergen, inkluderttaktekkere og et innblikk i pris for å skifte tak.

Send forespørsel

Hvorfor skifte tak?

En solid og pålitelig takkonstruksjon er avgjørende for å beskytte hjemmet ditt mot vær og vind i den utfordrende klimaet i Bergen. Skifte taket i tide kan forhindre vannlekkasjer, fuktproblemer, og bidra til å bevare verdien og integriteten til boligen din.

✔ Hindre vannlekkasje

✔ Kan øke boligverdi

✔ Oppgradert isolasjon

Tømrere- og taktekkere i Bergen byggtjenester

Når du vurderer å skifte taket ditt, er det viktig å velge en pålitelig og erfaren taktekker. Våre dyktige tømrere har lang erfaring og ekspertise innen skifte av tak i Bergen. Vi er stolte av å tilby profesjonelle tjenester av høyeste kvalitet, og vårt dedikerte team vil ta hånd om prosjektet fra start til slutt. Vi bruker kun materialer av beste kvalitet, og vi bruker kun materialer av høyeste kvalitet for å sikre et holdbart og vakkert resultat.

Hvordan vi jobber

Inspeksjon

Når du kontakter Bergen Byggtjenester AS for skifting av taket ditt, starter vi med en omfattende takinspeksjon. Denne inspeksjonen lar oss identifisere eventuelle skader eller problemer med ditt nåværende tak og hjelper oss med å skreddersy løsningen til dine spesifikke behov.

Planlegging

Vi vil deretter utarbeide en detaljert plan for prosjektet, inkludert valg av materialer, estetiske valg og en tidsramme for gjennomføringen.

Gjennomføring

Vårt team av tømrere vil sikre at prosjektet går smidig og etter planen, og vi vil holde deg informert gjennom hele prosessen.

Hvordan vi jobber

1. Inspeksjon

Når du kontakter Bergen Byggtjenester AS for skifting av taket ditt, starter vi med en omfattende takinspeksjon. Denne inspeksjonen lar oss identifisere eventuelle skader eller problemer med ditt nåværende tak og hjelper oss med å skreddersy løsningen til dine spesifikke behov.

2. Planlegging

Vi vil deretter utarbeide en detaljert plan for prosjektet, inkludert valg av materialer, estetiske valg og en tidsramme for gjennomføringen.

3. Gjennomføring

Vårt team av tømrere vil sikre at prosjektet går smidig og etter planen, og vi vil holde deg informert gjennom hele prosessen.

Ulike typer tak

Når det gjelder tak, finnes det en rekke ulike typer materialer og stiler å velge mellom. Valget av taktype vil avhenge av flere faktorer, inkludert klimaet i Bergen, budsjettet ditt, og den estetiske stilen du ønsker for boligen din. Her er noen vanlige taktyper:

 • Takstein
 • Takplater og panel
 • Takshingel
 • Skifter

Takstein

Takstein er et populær takmaterialevalg for mange boligeiere i Bergen. Dette tidløse materialet har blitt brukt i århundrer og er kjent for sin holdbarhet, estetiske appell og evne til å beskytte boligen mot de utfordrende værforholdene i område.

Takstein kommer i ulike materialer og utførelser. De to vanligste taksteinen er tegltakstein og betongtakstein. 

I tillegg velger man også utformingen – krummet eller flat. 

Klassisk krummet takstein. De glaserte taksteinene holder taket vakkert og mosefritt. 

Tegltakstein

Teglstein er en tidløs og klassisk takmaterialevalg som har blitt brukt i generasjoner. Denne type takstein er laget av naturlig leire som er formet og deretter brent ved høye temperaturer for å oppnå soliditet og holdbarhet. Teglstein er kjent for sin unike sjarm, varme farger og rustikke utseende, og det gir en elegant og autentisk følelse til boligen.

 1. Lang levetid: Teglstein har en bemerkelsesverdig lang levetid, vanligvis på flere tiår, og det er ikke uvanlig at tegltak varer i over 50 år. Dette gjør det til en pålitelig investering for boligeiere som ønsker et langvarig tak uten hyppig utskifting.

 2. Naturlig isolasjon: Teglstein har gode isolerende egenskaper, og det bidrar til å holde varmen inne om vinteren og svalheten inne om sommeren. Dette kan resultere i reduserte energikostnader og et mer komfortabelt inneklima.

 3. Estetisk appell: Teglstein gir et autentisk og tradisjonelt utseende til boligen. Det kommer i forskjellige former og farger, og det er enkelt å finne en teglstein som passer perfekt til din boligs arkitektoniske stil.

 4. Miljøvennlig: Teglstein er et miljøvennlig takmateriale, da det er laget av naturlige leirer og ikke inneholder farlige kjemikalier. Ettersom det har en lang levetid, reduserer det også behovet for hyppig utskifting og avfallshåndtering.

Flat og stilren takstein som passer til moderne arkitektur.

Installasjon og vedlikehold av teglstein:

Profesjonell installasjon av tegltak er essensielt for å sikre en jevn og holdbar takkonstruksjon. Vi vil nøye plassere teglsteinene og sørge for riktig avrenning og tetthet. På grunn av deres tunge vekt, må takkonstruksjonen være tilstrekkelig sterk for å støtte vekten av teglsteinene.

Teglstein krever generelt minimalt vedlikehold. Det anbefales likevel å utføre periodiske inspeksjoner for å sjekke for løse eller skadede teglstein, samt rengjøre eventuell oppsamlet rusk eller løv som kan blokkere avrenningssystemet.

Betongtakstein

Betongtakstein er et populært og kostnadseffektivt valg for takmateriale blant boligeiere i Bergen. Denne type takstein er laget av en blanding av sement, sand, og fargepigmenter, som gir et bredt spekter av farger og stiler å velge mellom. Betongtakstein har blitt stadig mer populært på grunn av sin pålitelighet, estetiske appell, og konkurransedyktige priser.

Betongtakstein i sort med ru overflate.

Fordeler med betongtakstein:

 1. Holdbarhet: Betongtakstein er kjent for sin holdbarhet og lang levetid. Den er motstandsdyktig mot vær, vind, UV-stråling og fuktighet, noe som gjør den til en pålitelig takløsning i det varierte klimaet i Bergen.

 2. Kostnadseffektiv: Betongtakstein er generelt mer prisvennlig enn noen av de andre takmaterialene. Dette gjør det til et populært valg for boligeiere som ønsker et solid tak uten å overskride budsjettet.

 3. Variert design: Betongtakstein kommer i forskjellige former, størrelser, teksturer og farger. Dette gir boligeiere muligheten til å velge en takstein som komplementerer husets arkitektur og personlig stil.

 4. Lav vedlikehold: Betongtakstein krever minimalt vedlikehold. Over tid kan det være nødvendig med enkle inspeksjoner og rengjøring for å sikre at taket forblir i god stand.

Installasjon og vedlikehold av betongtakstein:

Profesjonell installasjon av betongtakstein er viktig for å sikre en solid takkonstruksjon. Taktekkeren vil nøye plassere betongtaksteinene og sørge for riktig avrenning og tetthet. Takkonstruksjonen må være tilstrekkelig sterk for å støtte vekten av betongtaksteinene.

Som nevnt, krever betongtakstein minimalt vedlikehold. Periodiske inspeksjoner for å identifisere løse eller skadede takstein, samt rengjøring for å fjerne rusk eller løv, er tilstrekkelig for å opprettholde takets funksjonalitet og utseende.

Valg av betongtakstein med Bergen Byggtjenester AS:

Bergen Byggtjenester AS tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsbetongtakstein, og vårt erfarne team er klare til å veilede deg gjennom valgprosessen. Vi installerer betongtakstein med presisjon og sørger for at taket ditt er solid og estetisk tiltalende.

Tradisjonell betongtakstein i rød overflate.

Takplater og takpanner

Takplater og takpanner er populære valg for takmateriale blant boligeiere i Bergen. Disse materialene er vanligvis laget av metall eller stål, og de tilbyr en moderne og stilren løsning for taket ditt.

Fordeler med takplater og takpanner:

 1. Holdbarhet: Takplater og takpanner er ekstremt holdbare og kan motstå vær og vind i det utfordrende klimaet i Bergen. De er motstandsdyktige mot råte, korrosjon og falming, noe som sikrer et langvarig tak.

 2. Lett vekt: Takplater og takpanner er lettere enn mange andre takmaterialer, noe som reduserer belastningen på takkonstruksjonen og gjør installasjonen enklere.

 3. Variert design: Disse takmaterialene kommer i forskjellige stiler og farger, slik at du kan velge en som passer perfekt til husets arkitektur og din personlige preferanse.

 4. Enkel vedlikehold: Takplater og takpanner krever minimalt med vedlikehold. De er enkle å rengjøre og vil beholde sitt utseende i lang tid.

Takshingel

Takshingel er et populært valg for tak på grunn av sin kostnadseffektivitet og enkel installasjon. Shingel kommer i ulike farger og stiler og er et allsidig alternativ.

 1. Enkel installasjon: Takshingel er relativt enkle å installere, noe som gjør dem til et attraktivt valg for mindre prosjekter eller for boligeiere som ønsker en rask takløsning.
 2. Variert design: Takshingel kommer i et bredt utvalg av farger, former og mønstre, slik at du kan tilpasse taket etter din personlige smak og boligens stil.

 3. Kostnadseffektiv: Takshingel er en av de mer prisvennlige takmaterialene, noe som gjør det til et godt alternativ for boligeiere med et begrenset budsjett.

 4. Holdbarhet: Asfaltbaserte shingler er motstandsdyktige mot vær og vind, og de har en forventet levetid på opptil 20-30 år avhengig av kvalitet og installasjon.

Takskifer

Takskifer er en naturlig og tidløs takløsning som gir en luksuriøs og elegant overflate til taket ditt. Denne type takbelegg er laget av naturlig skiferstein, som er formet til tynne, flate plater som enkelt legges på taket. Takskifer er kjent for sin holdbarhet, estetiske appell og unike fargevariasjon, som gir boligen din en eksklusiv og naturlig sjarm.

Fordeler med takskifer:

 1. Naturlig skjønnhet: Takskifer gir en unik og naturlig estetikk til taket ditt. Fargene og teksturene i skifersteinene varierer, noe som gir hvert tak et eksklusivt utseende.
 2. Holdbarhet: Takskifer er et av de mest holdbare takmaterialene tilgjengelig. Skiferstein er motstandsdyktig mot vær, UV-stråling, råte og falming, og det kan vare i flere tiår eller mer med riktig installasjon og vedlikehold.
 3. Miljøvennlig: Skifer er en naturlig forekommende stein, og takskifer er et miljøvennlig alternativ til andre takmaterialer som krever energiintensive produksjonsprosesser.

Ulike typer tak

Når det gjelder tak, finnes det en rekke ulike typer materialer og stiler å velge mellom. Valget av taktype vil avhenge av flere faktorer, inkludert klimaet i Bergen, budsjettet ditt, og den estetiske stilen du ønsker for boligen din. Her er noen vanlige taktyper:

 • Takstein
 • Takplater og panel
 • Takshingel
 • Skifter

Takstein

Takstein er et populær takmaterialevalg for mange boligeiere i Bergen. Dette tidløse materialet har blitt brukt i århundrer og er kjent for sin holdbarhet, estetiske appell og evne til å beskytte boligen mot de utfordrende værforholdene i område.

Takstein kommer i ulike materialer og utførelser. De to vanligste taksteinen er tegltakstein og betongtakstein. 

I tillegg velger man også utformingen – krummet eller flat. 

Tegltakstein

Teglstein er en tidløs og klassisk takmaterialevalg som har blitt brukt i generasjoner. Denne type takstein er laget av naturlig leire som er formet og deretter brent ved høye temperaturer for å oppnå soliditet og holdbarhet. Teglstein er kjent for sin unike sjarm, varme farger og rustikke utseende, og det gir en elegant og autentisk følelse til boligen.

 1. Lang levetid: Teglstein har en bemerkelsesverdig lang levetid, vanligvis på flere tiår, og det er ikke uvanlig at tegltak varer i over 50 år. Dette gjør det til en pålitelig investering for boligeiere som ønsker et langvarig tak uten hyppig utskifting.

 2. Naturlig isolasjon: Teglstein har gode isolerende egenskaper, og det bidrar til å holde varmen inne om vinteren og svalheten inne om sommeren. Dette kan resultere i reduserte energikostnader og et mer komfortabelt inneklima.

 3. Estetisk appell: Teglstein gir et autentisk og tradisjonelt utseende til boligen. Det kommer i forskjellige former og farger, og det er enkelt å finne en teglstein som passer perfekt til din boligs arkitektoniske stil.

 4. Miljøvennlig: Teglstein er et miljøvennlig takmateriale, da det er laget av naturlige leirer og ikke inneholder farlige kjemikalier. Ettersom det har en lang levetid, reduserer det også behovet for hyppig utskifting og avfallshåndtering.

Installasjon og vedlikehold av teglstein:

Profesjonell installasjon av tegltak er essensielt for å sikre en jevn og holdbar takkonstruksjon. Vi vil nøye plassere teglsteinene og sørge for riktig avrenning og tetthet. På grunn av deres tunge vekt, må takkonstruksjonen være tilstrekkelig sterk for å støtte vekten av teglsteinene.

Teglstein krever generelt minimalt vedlikehold. Det anbefales likevel å utføre periodiske inspeksjoner for å sjekke for løse eller skadede teglstein, samt rengjøre eventuell oppsamlet rusk eller løv som kan blokkere avrenningssystemet.

Klassisk krummet takstein. De glaserte taksteinene holder taket vakkert og mosefritt. 

Flat og stilren takstein som passer til moderne arkitektur.

Betongtakstein i sort med ru overflate.

Tradisjonell betongtakstein i rød overflate.

Betongtakstein

Betongtakstein er et populært og kostnadseffektivt valg for takmateriale blant boligeiere i Bergen. Denne type takstein er laget av en blanding av sement, sand, og fargepigmenter, som gir et bredt spekter av farger og stiler å velge mellom. Betongtakstein har blitt stadig mer populært på grunn av sin pålitelighet, estetiske appell, og konkurransedyktige priser.

Fordeler med betongtakstein:

 1. Holdbarhet: Betongtakstein er kjent for sin holdbarhet og lang levetid. Den er motstandsdyktig mot vær, vind, UV-stråling og fuktighet, noe som gjør den til en pålitelig takløsning i det varierte klimaet i Bergen.

 2. Kostnadseffektiv: Betongtakstein er generelt mer prisvennlig enn noen av de andre takmaterialene. Dette gjør det til et populært valg for boligeiere som ønsker et solid tak uten å overskride budsjettet.

 3. Variert design: Betongtakstein kommer i forskjellige former, størrelser, teksturer og farger. Dette gir boligeiere muligheten til å velge en takstein som komplementerer husets arkitektur og personlig stil.

 4. Lav vedlikehold: Betongtakstein krever minimalt vedlikehold. Over tid kan det være nødvendig med enkle inspeksjoner og rengjøring for å sikre at taket forblir i god stand.

Installasjon og vedlikehold av betongtakstein:

Profesjonell installasjon av betongtakstein er viktig for å sikre en solid takkonstruksjon. Taktekkeren vil nøye plassere betongtaksteinene og sørge for riktig avrenning og tetthet. Takkonstruksjonen må være tilstrekkelig sterk for å støtte vekten av betongtaksteinene.

Som nevnt, krever betongtakstein minimalt vedlikehold. Periodiske inspeksjoner for å identifisere løse eller skadede takstein, samt rengjøring for å fjerne rusk eller løv, er tilstrekkelig for å opprettholde takets funksjonalitet og utseende.

Valg av betongtakstein med Bergen Byggtjenester AS:

Bergen Byggtjenester AS tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsbetongtakstein, og vårt erfarne team er klare til å veilede deg gjennom valgprosessen. Vi installerer betongtakstein med presisjon og sørger for at taket ditt er solid og estetisk tiltalende.

Takplater og takpanner

Takplater og takpanner er populære valg for takmateriale blant boligeiere i Bergen. Disse materialene er vanligvis laget av metall eller stål, og de tilbyr en moderne og stilren løsning for taket ditt.

Fordeler med takplater og takpanner:

 1. Holdbarhet: Takplater og takpanner er ekstremt holdbare og kan motstå vær og vind i det utfordrende klimaet i Bergen. De er motstandsdyktige mot råte, korrosjon og falming, noe som sikrer et langvarig tak.

 2. Lett vekt: Takplater og takpanner er lettere enn mange andre takmaterialer, noe som reduserer belastningen på takkonstruksjonen og gjør installasjonen enklere.

 3. Variert design: Disse takmaterialene kommer i forskjellige stiler og farger, slik at du kan velge en som passer perfekt til husets arkitektur og din personlige preferanse.

 4. Enkel vedlikehold: Takplater og takpanner krever minimalt med vedlikehold. De er enkle å rengjøre og vil beholde sitt utseende i lang tid.

Takshingel

Takshingel er et populært valg for tak på grunn av sin kostnadseffektivitet og enkel installasjon. Shingel kommer i ulike farger og stiler og er et allsidig alternativ.

 1. Enkel installasjon: Takshingel er relativt enkle å installere, noe som gjør dem til et attraktivt valg for mindre prosjekter eller for boligeiere som ønsker en rask takløsning.
 2. Variert design: Takshingel kommer i et bredt utvalg av farger, former og mønstre, slik at du kan tilpasse taket etter din personlige smak og boligens stil.

 3. Kostnadseffektiv: Takshingel er en av de mer prisvennlige takmaterialene, noe som gjør det til et godt alternativ for boligeiere med et begrenset budsjett.

 4. Holdbarhet: Asfaltbaserte shingler er motstandsdyktige mot vær og vind, og de har en forventet levetid på opptil 20-30 år avhengig av kvalitet og installasjon.

Takskifer

Takskifer er en naturlig og tidløs takløsning som gir en luksuriøs og elegant overflate til taket ditt. Denne type takbelegg er laget av naturlig skiferstein, som er formet til tynne, flate plater som enkelt legges på taket. Takskifer er kjent for sin holdbarhet, estetiske appell og unike fargevariasjon, som gir boligen din en eksklusiv og naturlig sjarm.

Fordeler med takskifer:

 1. Naturlig skjønnhet: Takskifer gir en unik og naturlig estetikk til taket ditt. Fargene og teksturene i skifersteinene varierer, noe som gir hvert tak et eksklusivt utseende.
 2. Holdbarhet: Takskifer er et av de mest holdbare takmaterialene tilgjengelig. Skiferstein er motstandsdyktig mot vær, UV-stråling, råte og falming, og det kan vare i flere tiår eller mer med riktig installasjon og vedlikehold.
 3. Miljøvennlig: Skifer er en naturlig forekommende stein, og takskifer er et miljøvennlig alternativ til andre takmaterialer som krever energiintensive produksjonsprosesser.

Ofte stilte spørsmål – Skifte av tak

Hva koster det å skifte tak?

Prisen for å skifte tak kan variere avhengig av flere faktorer som må tas i betraktning. Her er noen viktige faktorer som kan påvirke kostnaden:

 • Materialvalg: Kostnaden for et takskifte vil avhenge av hvilket takmateriale du velger. For eksempel kan takstein, betongtakstein, takpanner, skifer og andre materialer ha ulike priser per kvadratmeter

  Som et generelt utgangspunkt er disse materialene fra dyrest til billigst. 
  • Skifer – Eksklusivt og holdbart.
  • Teglstein – Tradisjonelt og solid.
  • Aluminium takheller – Praktisk og prisvennlig.
  • Betong takstein- Populært og rimelig.
  • Shingel – Budsjettvennlig og funksjonelt
 • Takets størrelse og kompleksitet: Størrelsen på taket ditt og dets kompleksitet kan påvirke totalkostnaden. Et større tak vil kreve mer materiale og arbeidskraft, mens et tak med mange vinkler eller fremspring kan være mer tidkrevende å installere.

 • Tilstand på det eksisterende taket: Hvis det eksisterende taket har skader eller behov for ekstra reparasjoner før skiftet, kan dette påvirke kostnadene. Det kan være nødvendig å erstatte råttent treverk eller fikse andre strukturelle problemer før takskiftet

 • Tilleggstjenester: Andre tjenester som fjerning av det gamle taket, ekstra isolasjon, installasjon av takrenner eller annet spesifikt arbeid kan også påvirke prisen.

 • Lokale faktorer: Priser kan variere fra sted til sted. Faktorer som tilgang til taket, geografisk beliggenhet  kan spille en rolle i prissettingen.

For  et uforpliktende pristilbud kontakt Bergen Byggtjenester AS.

Hvor lang tid tar det å skifte tak?

Hvor lang tid det tar å skifte taket varierer avhengig av boligens konstruksjon, eksisterende taktype og valgte materialer. Nedenfor finner du omtrentlig tid det tar å skifte tak basert på takflatens størrelse:

 • 50 kvm takflate: 1-3 uker
 • 100 kvm takflate: 2-4 uker
 • 150 kvm takflate: 3-5 uker
 • 200 kvm takflate: 3-6 uker

Det er viktig å merke seg at tidsbruken kan bli lengre hvis prosjektet er  komplisert, for eksempel hvis det er råteskader i taket. Vi vil gi deg et mer nøyaktig tidsestimat etter en befaring av taket.

Hvordan vet jeg om det er på tide å skifte taket mitt?

Å vite når det er på tide å skifte tak er viktig for å unngå potensielle skader og kostbare reparasjoner. Her er noen tegn du bør se etter som indikerer at det kan være på tide å vurdere et takskifte:

 1. Alderen på taket: Et vanlig tegn på at det er på tide å bytte taket er alderen på det eksisterende taket. De fleste takmaterialer har en begrenset levetid, vanligvis mellom 20 til 30 år. Hvis taket ditt nærmer seg denne alderen, kan det være lurt å vurdere et skifte før det begynner å lekke eller utvikle andre problemer.

 2. Taklekkasjer: Vanninntrenging eller lekkasjer i taket er et klart tegn på at taket må repareres eller skiftes. Hvis du merker vannflekker på taket eller vann drypper inn i huset ditt, bør du kontakte en taktekker for en inspeksjon.

 3. Skadede eller manglende takmaterialer: Hvis du ser tegn til ødelagte, sprukne eller manglende takmaterialer, kan det føre til vanninntrenging og skader på taket. Disse problemene bør håndteres raskt for å unngå ytterligere skader på taket og boligen.

 4. Mugg eller sopp: Utvikling av mugg eller sopp på taket eller under takutstikket kan være et tegn på fuktighet i takkonstruksjonen. Dette kan være et resultat av lekkasjer eller dårlig ventilasjon og bør sjekkes av en taktekker.

 5. Høy energiforbruk: Et gammelt eller dårlig isolert tak kan føre til høyere energiforbruk i hjemmet ditt. Hvis du merker at strømregningen har økt betydelig, kan det være et signal om at taket ikke lenger er optimalt for å holde varmen inne i huset.

 6. Merkbare slitasje: Generell slitasje og nedbrytning av taket, som avskalling av maling, misfarging eller tap av glans, kan indikere at taket trenger oppmerksomhet.

Hvis du er usikker på tilstanden til taket ditt, kan det være lurt å ta kontakt med oss for en grundig inspeksjon. Vi vil vurdere tilstanden til taket ditt og gi deg råd om det er på tide å skifte tak eller om mindre reparasjoner vil være tilstrekkelig for å forlenge takets levetid.

Fortell oss mer om ditt neste prosjekt

Bergen Byggtjenester utfører alle oppdrag – store og små. Vi har spesialisert oss på: